Kopenhaga – ne tik dizaino, bet ir gastronomijos sostinė. Nors gandai apie aukštas kainas yra teisingi, tai tikrai nereiškia, kad čia teks išleisti visus kelionės pinigus maistui. Priešingai, miestas siūlo begalę variantų kiekvieno skoniui ir piniginei – nuo pasaulinio lygio gatvės maisto iki jaukių, hygge dvasia alsuojančių restoranų.

Šis gidas padės jums susigaudyti Kopenhagos kulinarinėse džiunglėse ir atrasti geriausias vietas pavalgyti pagal jūsų biudžetą.

Pigu ir Skanu: Biudžetas iki 150 DKK (~20 €)

Net ir taupydami galite mėgautis neįtikėtinai skaniu ir autentišku maistu.

Gatvės Maisto Turgūs (Street Food Markets)

Tai geriausias pasirinkimas norintiems paragauti įvairių pasaulio virtuvių ir nepermokėti. Atmosfera čia visada gyva ir neformali.

  • Reffen: Milžiniška gatvės maisto erdvė buvusioje industrinėje zonoje. Čia rasite per 50 maisto vagonėlių, siūlančių viską nuo indiškų karių iki daniškų žuvies patiekalų. Puiki vieta praleisti visą popietę.
  • Broens Gadekøkken (Tilto Gatvės Virtuvė): Įsikūręs pačiame centre, šalia dviračių tilto į Christianshavn. Mažesnis nei Reffen, bet patogioje vietoje, idealiai tinka greitiems pietums tarp lankytinų objektų.
nuotrauka unsplash

Legendiniai Dešrainiai (Pølsevogn)

Daniškas dešrainis – tai nacionalinė institucija. Mieste gausu mažų vagonėlių (pølsevogn), kur galite paragauti šio paprasto, bet labai gardaus patiekalo. Būtinai išbandykite „ristet med det hele“ – skrudintą dešrelę bandelėje su visais priedais: garstyčiomis, kečupu, remouladu, keptais ir žaliais svogūnais bei marinuotais agurkėliais. Tai greita, pigu (kaina apie 40 DKK / 5-6 €) ir labai daniška.

Kepyklėlės (Bageri)

Daniškos kepyklėlės – tikras išsigelbėjimas pusryčiams ir pietums. Užsukite į bet kurią iš jų (pvz., populiarųjį tinklą Lagkagehuset) ir rinkitės:

  • Pusryčiams: Skanią bandelę su cinamonu (kanelsnegl) ar tradicinį wienerbrød.
  • Pietums: Sumuštinį su rugine duona arba bandelę su sūriu (bolle med ost).

Vidutinė Klasė: Jauki Vakarienė už 200-400 DKK (~27-55 €)

Norite prisėsti jaukiai vakarienei, bet neišleisti viso biudžeto? Misija įmanoma.

nuotrauka freepik

Ieškokite Dienos Pasiūlymo – „Dagens Ret“

Daugelis restoranų ir kavinių siūlo dienos patiekalą (Dagens Ret) arba dienos pietus (Frokosttilbud) už fiksuotą, mažesnę kainą. Tai puikus būdas paragauti kokybiško, šefo pagaminto maisto už prieinamą kainą.

Tyrinėkite Kvartalus: Vesterbro ir Nørrebro

Vos kelios metro stotelės nuo turistinio centro – ir kainos krenta, o atmosfera tampa autentiškesnė. Vesterbro ir Nørrebro rajonuose gausu mažų, jaukių restoranėlių, kuriuos pamėgę vietiniai. Čia rasite visko: nuo puikių picerijų ir burgerinių iki modernios daniškos virtuvės bistro.

Tradiciniai daniški pietūs (Frokost)

Daugelis restoranų, kurie specializuojasi tradicinėje daniškoje virtuvėje, pietų metu siūlo puikių patiekalų už gerą kainą. Tai puiki proga paragauti klasikinių smørrebrød (atvirų sumuštinių) ar silkės patiekalų.

Išskirtinė Patirtis: Kai Biudžetas – ne Kliūtis (nuo 500 DKK / ~67 €)

Kopenhaga yra pasaulinės gastronomijos centras, tad jei proga ir biudžetas leidžia, verta pasimėgauti.

„New Nordic“ Virtuvės Potyriai

Nors legendinis restoranas „Noma“ yra sunkiai pasiekiamas, Kopenhagoje gausu jo mokinių ir pasekėjų restoranų. Ieškokite vietų, kurios pabrėžia sezoniškumą, vietinius produktus ir kūrybiškumą. Restoranai, turintys „Michelin Bib Gourmand“ įvertinimą, siūlo išskirtinę kokybę už priimtinesnę kainą.

Smørrebrød kaip Meno Kūrinys

Pamirškite paprastą sumuštinį. Tokiose vietose kaip restoranas Schønnemann ar Aamanns 1921, smørrebrød virsta tikru meno kūriniu. Tai tobula vieta iškilmingiems pietums, norint paragauti tradicijos moderniame amplua.

Rašyti komentarą